Lesz végre egy jó Spawn-film? Vagy mégsem lesz?

Az biztos, hogyha van képregény figura, akire ráférne végre egy tisztességes adaptáció, az Spawn, az Ivadék. Ugyan kereken 20 évvel ezelőtt kaptunk már belőle ízelítőt, de valljuk be: nem sikerült valami jól. Nem nézhetetlen, de mai szemmel már megmosolyogtatóan, bájosan gagyi utóízzel párosul.

Todd McFarlane, a karakter kitalálója és rajzolója is azon a véleményen van, hogy hősének (vagy inkább antihősének) kijárna egy jó film, ezzel kapcsolatban nyilatkozott pár dolgot. A forgatókönyv ugyanis készen van, teljes egészében McFarlane írta, elmondása szerint vérbeli R-kategóriás mozi lehetne belőle. De - és most jön a szomorúbb része - az író nem akarja csak úgy eladni, mindenáron szeretné, ha a dolog nem csak, hogy jól sülne el, hanem pontosan úgy, ahogy azt ő akarja, vagyis: a rendezői pozíciót is magára vállalná. Így viszont nem biztos, hogy könnyű dolga lesz pártfogót találnia projektje mellé, ismerve a stúdiók hozzáállását. McFarlane szeretné, ha mindenben szabad kezet kap, nem akarja, hogy a rajongók csalódjanak. Nem akarja kezdő rendezőre bízni a dolgot.

Szóval a jó hír, hogy valahol van esély egy jó Spawn-filmre, a rossz pedig, hogyha ez valami miatt mégsem fog megvalósulni, akkor az McFarlane makacssága. Ami valahol persze érthető, de hát Hollywood nem az az ipar, ahol a kompromisszumokat, netalántán a szabad kezet csak úgy, nagy mosolyok kíséretében osztogatják


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Final Cut - Hölgyeim és uraim [2012]

Top 10: Egyhelyszínes filmek

Stephen King: Az / It [1990]

Hideg préda 2 / Fritt vilt 2 [2008]