Ismét gyilkolnak az Orient Expresszen

Kenneth Branagh, ha nem is a legjobb rendező a filmtörténelemben, de érdemes odafigyelni arra, mikkel rukkol elő néha. Én például mind a Frankenstein, mind a Mesterdetektív feldolgozásait nagyon kedvelem. Most Agatha Christie nagy sikerű regényét, a Gyilkosság az Orient Expresszen-t viszi újra vászonra.

A könyvből a hetvenes években Sidney Lumet már készített filmet, az sem sikerült rosszul, viszont egy jó krimi mindig jöhet. Branagh filmje idén novemberben debütál, nem csak rendezi, de a nyomozó, Poirot szerepét is magára osztotta - az a bajusz amúgy vetélkedik Aaron Eckhart arcszőrzetével a Sully-ból.

Továbbá ami miatt érdekes lehet a projekt, az a szereplőgárda, ami nem semmi. Lássuk: Penélope Cruz, Michelle Pfeiffer, Johnny Depp, Daisy Ridley, Willem Dafoe, Josh Gad, Olivia Colman, Miranda Raison, Lucy Boynton, Derek Jacobi, Adam Garcia, Leslie Odom Jr. Szóval vannak itt nevek, nem is akármennyi. A regényből készült forgatókönyvet Michael Green körmölte le, aki olyan szkriptekért felelős, mint a Logan, vagy az idén érkező Alien: Covenant, illetve a Blade Runner 2049.

Szóval idén novemberben újra elstartol az Orient Expressz.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Közelebb / Closer [2004]

A ház hideg szíve / The Haunting [1963]

Péntek 13 / Friday the 13th [2009]