Jöhet egy harmadik Cloverfield?

Anno a Cloverfield hatalmasat ütött: minimál pénzből hoztak össze egy kézikamerás szörnyfilmet, J.J. Abrams felügyelete alatt. Szó nem volt arról, hogy lesz folytatása, mígnem a The Cellar címen futó kamara-thrillert nem sokkal a premier előtt átkeresztelték 10 Cloverfield Lane-re. Ugyan egészen más a két film, de itt írtam róla (spoileresen, vigyázz!), hogy milyen összefüggések, párhuzamok vannak, amelyek arra engedik következtetni a nézőt, hogy nem csak egy és azon univerzumban, de még időben is nagyjából ugyanott járunk.

A 10 Cloverfield Lane után már nem titkolóztak tovább: bejelentették, hogy igen, lesz harmadik Cloverfield-film, a franchise folytatódik, de ennél többet nem árultak el. Most viszont lehullt a lepel: Julius Onah éppen a God Particle című sci-fi-horrorja előtt áll, amelynek Abrams a producere - és gyorsan el is árulták, hogy a 2017 februárjában bemutatásra kerülő film voltaképp a Cloverfield-széria harmadik része lesz. Sőt, ha minden jól megy, a producer minden évben szeretne kijönni egy-egy minimalista sci-fi-vel, amelyeket így vagy úgy, de valami módon hozzákötnének ehhez az univezumhoz.

A sztori egy űrállomáson játszódik, amerikai asztronautákat helyezve a középpontba, akik aztán találnak valamit, amely alapjaiban rengeti meg a világról addig alkotott elképzeléseiket.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Közelebb / Closer [2004]

A ház hideg szíve / The Haunting [1963]

Exists [2014]