A BUDAPEST ROOFTOP CINEMA bemutatja: Egy kosaras naplója

A nyár utolsó napjaiban újabb csemegékkel készül a Budapest Rooftop Cinema. Szerda estétől a BUSHO egyik helyszíneként szolgál a Corvin Club tetőterasza, a versenyprogram kisfilmjeivel várják a mozibarátokat egészen szombat estéig. Hétfőn megint egy kultikus filmé a terep – a tragikusan körülmények között elhunyt Scott Kalvert az Egy kosaras naplójával örökre bírta magát a filmtörténelembe.

12. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál

Augusztus 30. és szeptember 4. között idén 12. alkalommal rendezik meg a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált. A 15 órányi 74 rövidfilm végül 25 országból érkezett, kategóriánkénti bontásban 39 fikciós, 19 animációs és 16 kísérleti alkotás, melyek között számtalan izgalmas és érdekes alkotásra bukkanthatnak a filmrajongók.

Az esemény Facebook-oldala itt érhető el.
Első vetítés időpontja: 2016. augusztus 31. 19:00
Helyszín: Corvin Club tetőterasz (VIII. Blaha Lujza tér 1-2., bejárat a Somogyi Béla utca felől)
Napijegy: 500 HUF

Egy kosaras naplója

New York, 60-as évek, Lower East Side. Innen, a város kábszeres utcagyerekei közül került ki az amerikai irodalom egyedi hangú, hírhedt költője, Jim Carroll (Leonardo DiCaprio). Regényét kritikusai Salinger klasszikusához, a Zabhegyezőhöz hasonlítják. Iskolai balhék, fegyveres rablások az utcai bandákkal, sikertelen elvonókúrák tizenévesen. Másokat drogossá tett a tehetség és siker. Őt éppen ez mentette meg. Felkavaró, nyers de ugyanakkor mellbevágó és kíméletlenül őszinte film egy függő emberről, aki a teljes pusztulás helyett az életet és a reményteljes jövőt választotta.

Az esemény Facebook-oldala itt érhető el.
Időpont: 2016. szeptember 5. 20:45
Helyszín: Corvin Club tetőterasz (VIII. Blaha Lujza tér 1-2., bejárat a Somogyi Béla utca felől)
Kapunyitás: 19:00
Támogatói jegy: 600 HUF/ 2€


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Top 10: Kedvenc vígjátékok

Final Cut - Hölgyeim és uraim [2012]

A 9. szalag / Session 9 [2001]