Ted 2 [2015]

Ted megnősül. Hiszen ahogy a narrátor is mondja: az amcsik mindent leszarnak. Egy beszélő plüssmackó házasságot köt egy húsvér nővel, és ezt mindenki elfogadja. Kapcsolatuk azonban hamar mélypontra jut, majd úgy döntenek, mielőtt válás lenne a vége, gyereket vállalnak. Ezt viszont elutasítják, mivel Ted nem tekinthető személynek. Házasságukat az állam is semmisnek tekinti, Tednek pedig bíróság előtt kell bebizonyítania, hogy ő is egy személy, nem pedig egy tulajdon.

Pár éve Seth MacFarlane igazán nagyot robbantott a Teddel: egy életrekelt mackó története, a Family Guy szellemiségével, annak humorával. Csípős, odamondós, polgárpukkasztó és szókimondó, minden, ami politikailag messze nem korrekt. MacFarlane következő mozija, az A Million Ways to Die in the West már sokkal-sokkal gyengébbre sikerült, na de talán a Ted 2...

Sok lehúzó kritikával találkoztam az elmúlt időben, így volt időm felkészülni akár még a legrosszabbra is. Talán pont ez az oka, talán az, hogy a nagy őszi fáradtságban könnyebben fogadom be az agykikapcs marhaságokat, de összességében komolyabb problémáim nem voltak a Ted második részével. Ha a negatívumokkal akarnám kezdeni, akkor mindenképp a legfontosabb: túl hosszú. Majdnem kétórás a film, míg az első tisztességesen kitöltötte az alig 90 percét, itt viszont - és itt jön a másik probléma - egy teljesen felesleges, sehova sem vezető mellékszálként beleerőltették az első rész fő bonyodalmát, újra. Így lett a Ted 2 indokolatlanul elnyújtva, pedig minden más téren nagyon is szórakoztató lett.

Igen, kell szeretni ezt a kaliberű humort. Bár konzervatívabb nézők úgysem fogják megnézni, de aki vevő az effajta poénokra, az egész jól el lesz vele. Ezúttal is kapunk cameókat, amelyből a legjobb talán az a bizonyos wc-s illető, nem fogom lelőni, de nagyon cool tőle, hogy ezt így bevállalta. Sziporkáznak az egysorosok, természetesen főleg Ted-től, aki most is hozza a formáját. Nem laposodott el, mindig, mindenre van valami csipkelődős dumája, nem utolsó sorban pedig technikailag még mindig bámulatosan néz ki.

Bár volt egy-két humornak szánt odabökés, ami nekem is sok volt (Robin Williams, Charlie Hebdo, stb.), és ahogy azt már mondtam, egy bizonyos szálat egy az egyben kihagyhattak volna, nekem mégis bejött a Ted 2. Nem annyira, mint elődje, de magasról levizeli MacFarlane westernvígjátékát. Miközben a Family Guy-nak mostanság egyik része laposabb, mint a másik, igazi felüdülés egy ilyen volumenű, ízléstelen, pofátlan humorbomba MacFarlane kezei alól.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Top 10: Kedvenc vígjátékok

Final Cut - Hölgyeim és uraim [2012]

Marrowbone előzetes: Az Árvaház írójának horrorja