Tíz méltatlanul hanyagolt film #2

Pár hónapja egyszer már összeszedtem tíz olyan filmet, amelyek úgy gondolom, nem kapták meg a kellő figyelmet, és már akkor, azt a bizonyos tízest is szelektálnom kellett, tehát nem volt kérdés, hogy lesz folytatása annak a listának. Jöjjön tehát a második etap. Tetszési sorrend ezúttal sincs, ismét az évszámokra hagytam a dolgot. A lényeg, hogy amelyik eddig kimaradt neked, az simán az ajánlott kategória részemről, szóval hajrá! Amelyikről pedig már írtam, azt linkeltem az adott filmnél. És nem kizárt, hogy hetek múlva érkezik egy harmadik ilyen lista is.

Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon [2006]

Nem egyszerű a sorozatgyilkosok munkája. Leslie Vernon például élete művét próbálja összehozni, miközben egy dokumentumfilmes stáb követi minden lépését, ő pedig adja nekik a részletes tájékoztatást arról, mennyire precíznek, elővigyázatosnak és rafináltnak kell lenni egy fiatalokból álló, bulizós társaság lemészárlásánál. Itt írtam róla.



Ils / Them [2006]

Pattanásig feszült thriller egy éjszakáról, amikor egy szerelmes párt zavar meg néhány maszkos idegen az isten háta mögötti házukban. Igen, volt már hasonló próbálkozás később a Strangers-el, és bevallom, azzal sincs bajom, de az Ils egy sokkal, de sokkal ütősebb darab.



A legrosszabb nap / He Was a Quiet Man [2007]

Bob Maconel (Christian Slater) egy született vesztes. Utálja a munkáját, ahol ő az örökös céltábla. Ráadásul otthon is csak a díszhalacskájával társalog. Egy nap úgy dönt, mészárlást rendez a munkahelyén. Azonban amikor előkapná a fegyverét... egyik kollégája beelőzi.



Leaves of Grass [2009]

A filmben Edward Norton kapásból két szerepben tűnik fel: egyikük elhagyva a redneckektől hemzsegő kisvárost, ahol született, elismert professzor lett, másikuk viszont nem költözött sehova, az élet nagyon nem igazán jött be neki, és füvet árul. Most viszont nagy bajban van, így értelmiségi ikertestvére segítségére van szüksége.



The Disappearance of Alice Creed [2009]

Danny és Vic megszervezik a tökéletes emberrablást. A cél egyértelműen a váltságdíj, így esik a választás egy tehetős család lányára, Alice Creed-re. Arra azonban még ők sem számítottak, hogy közel sem egy sétagaloppra vállalkoztak. De, hogy miért is? Na azt nem fogom elárulni. És Te sem olvasol utána, Kedves Olvasó, mert ezt a filmet szinte nulla ismerettel fogod a legjobban élvezni.



Everything Must Go [2010]

Nick Halsey (Will Ferrell) élete talán legrosszabb napjára ébredt: munkájából kirúgták, felesége lelépett. A zárat azért lecseréltette, a férfi cuccait pedig szanaszét szórta a pázsiton. Még a banki egyenlegét is zárolta. Nick fogja magát és kényelmesen berendezkedik az udvarban, ezzel felhívva magára a környékbeliek figyelmét. Udvaron töltött napjait pedig felvillanyozza a szomszédba frissen beköltözött Samantha (Rebecca Hall).



La Cara Oculta / The Hidden Face [2011]

A karmester Adriannal egy telefonnal felvett videóban közli barátnője, hogy elhagyja, nem bírja már tovább. A srác úgy dönt, hogy jól felönt a garatra, a bárban pedig megismerkedik a felszolgáló lánnyal, Fabianával, akivel végül össze is jönnek. Majdhogynem minden klappol, azonban a lány, amíg egyedül van a férfi házában, egyre több megmagyarázhatatlan, furcsa jelenségre lesz figyelmes... Itt írtam róla.



Gyilkos emlékek / Extracted [2012]

Tom egy olyan szerkezetet készít barátjával, amelynek segítségével emberek emlékeibe képesek bepillantást nyerni. Végül úgy hozza a sors, illetve a biznisz, hogy egy junkie bűnöző, Anthony emlékeibe kéne belépni, aki megölte barátnőjét. Tom be is megy a srác fejébe, azonban egy technikai gikszer miatt ott is ragad. Itt írtam róla.



John a végén padlót fog / John Dies at the End [2012]

Van itt minden, amiért lehet szeretni és utálni: egy szó szoros értelmében vett élő drog, beszélgetés téren és időn át (mondjuk egy hot-dog segítségével), kirobbanó szemgolyók, repkedő bajuszok, Biblia-lapokkal bevont szegecselt baseball-ütő, alternatív univerzumok, fagyasztott húsokból önmagától felépülő szörny... és még sorolhatnám naphosszat, mert szinte minden elborult ötlet felmerül ebben a másfél órában, amit csak hallucinálni képes az ember.



La Casa Del Fin De Los Tiempos / The House at the End of Time [2013]

Dulce férjét meggyilkolják. A gyermeke pedig eltűnik a ház falain belül. A nőnek fogalma sincs arról, mi történt pontosan, megvan róla győződve, hogy betolakodók voltak, mégis a bizonyítékok ellene szólnak. Börtönbe kerül, harminc évre. Szabadulása után, az idős korára való tekintettel háziőrizetbe kerül, abba a bizonyos házba. Segítségére van egy pap, aki nem akarja elhinni, hogy egy anya képes végezni a családjával. Dulce abban reménykedik, hogy a házban rátalál nyomtalanul eltűnt gyermekére, miközben egyre furcsább és különösebb dolgok történnek a falak között. Itt írtam róla.
 

Megjegyzések

  1. Jó itt látni Alice Creedet :D Van amit nem láttam, amit igen, annak pedig örülök, hogy bekerült, főleg az Ils-nek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Regisztráció nélkül is hozzászólhatsz a bejegyzéshez.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

A ház hideg szíve / The Haunting [1963]

Közelebb / Closer [2004]

Halálos hallgatás / Dead Silence [2007]