Lucy [2014]

Lucy rosszkor volt, rossz helyen. Csak egy táskát kéne átadnia egy bizonyos Mr. Jang-nak, de amire észbe kap, egy zűrös ügy közepén találja magát. Testében egy tasaknyi, elég kemény drogot kell csempésznie, de mivel a csomagolás megsérül, így a cucc ellepi Lucy szervezetét. Olyannyira, hogy szépen lassan agyának kapacitását maximálisan is fogja tudni használni.

Luc Besson tehát akart egy nagyon elszállt filmet. Nem lehet kétség, hogy bejött neki a Crank és a
Limitless, mert a Lucy részben ebből a kettőből építkezik. A rosszfiúk levadászása, miközben versenyfutás van az idővel, hiszen az agykapacitása a csúcsra tör, ami ugye nem kéne...

A Lucy első fele bitang jó. De tényleg: remekül építkezik, elképesztően jók a vágások és veszettül pörög. Leköt, szórakoztat, megragad. Ahogy azt elvárná tőle az ember, sőt, még sikerül is meglepnie, milyen intenzitással teszi a dolgát.

Úgy a feléig.

Ott konkrétan megtörik az a séma, az a tempó, amit addig odatoltak az orrunk elé, és elkezdődik a lejtmenet. Amikor Lucy-t már nem a bosszú hajtja, hanem, hogy túlélje ezt az egészet, hogy semlegesítsék a drogot a szervezetében, mielőtt az agykapacitása eléri a 100%-ot, amibe ugye konkrétan belehalna. Hiába lesznek eget rengető képességei, onnantól már nagyon izgulni sem tudsz érte, ha teszem azt megtámadják, mert már a saját szemeddel láttad, mikre képes.


És itt jön a képbe Morgan Freeman, a professzor, akinek jelenléte a film első felében remekül passzolt az adott jelenetekhez, ezzel is valami piszok jó stílust adva a látottaknak. De a tudományos duma idővel bizony nagyon el lett nyújtva. Hiába egy viszonylag rövid filmről beszélünk, ami még a másfél órát sem üti meg, a végére már túlontúl sok az időhúzás.

Scarlett Johansson felől eleinte még voltak kétségeim, de jól elbírt a szereppel, noha nem ez élete alakítása, főleg, hogy idővel teljesen érzelemmentesen kellett játszania, viszont jól állt neki, nagyon "tökös" tud lenni a csaj. Nem MELLesleg jó nézni, na.

Tény, hogy sokszor az "elgurult gyógyszer"-effektus áll fenn, de összességében lazán nézhető darab. Egész egyszerűen fel kell készülni, hogyha élvezed a film első felét, ne fektess bele túlontúl nagy bizalmakat, sajnos nem tartja végig a szintet. Ellenben a befejezés - hiába ez is egy másik filmet juttatott eszembe - nagyon bejött.

6/10


Megjegyzések

  1. Én is 6/10-et adok a filmre. Nagyon vártam, ma tudtam megnézni, sajnos csalódás volt. Én nem így képzeltem el, nagyon elrugaszkodtak a valóságtól. A vége is rossz lett, kíváncsi lette volna milyen formában van a tudás a pendrive-on. Sajnálom, hogy ilyen lett a film. Viszont a csaj nagyon jól játszotta a szerepét.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Regisztráció nélkül is hozzászólhatsz a bejegyzéshez.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Top 10: Found Footage filmek

Hideg préda 2 / Fritt vilt 2 [2008]

The Poughkeepsie Tapes [2007]

Stephen King: Az / It [1990]